Huidverzorging op maat

Schoonheidsspecialiste Oosterhout NB
Schoonheidssalon Definitief Ontharen Laser
Genomineerd Beauty Award 2015
MeDioStar Laserontharen Oosterhout

Laserontharen - MeDioStar Monolith

Heb je ook zo’n last van ongewenst haar op je gezicht of op je lichaam of wil je een perfect onthaart lichaam? Er zijn meerdere manieren om te ontharen: scheren, harsen, epileren, maar helaas groeien bij meeste methodes de haren weer terug.

Ook zijn er meerdere manieren om permanent te ontharen zoals elektrisch ontharen, IPL(Intense Pulsed Light) of Laser. Laserontharen is per behandeling misschien niet de goedkoopste, maar wel de meest effectieve methode van definitief ontharen.

In mijn praktijk heb ik gekozen voor de Duitse kwaliteit en betrouwbaarheid van de MeDioStar laser als ondersteuning in deze behandelingen.

Wat is de MedioStar Laser?

Laserontharen heeft als positief bijeffect het verbeteren van de huidstructuur. Perfecte anti-aging behandeling dus!

De MedioStar Laser is een geavenceerd Duits apparaat uit het hogere segment voor onder anderen laserontharen, acne, anti-aging en ontsierde vaatjes op de huid. Het apparaat wordt door de leverancier jaarlijks gekeurd om niet alleen de optimale werking te garanderen maar ook de veiligheid van mijn klanten. De kwaliteit en betrouwbaarheid van deze laser ondersteunen mij in effectieve behandelingen.

Hoe werkt laserontharen?

De laser geeft een lichtstraal af aan de huid. De lichtstraal wordt door het melanine (kleurdeeltjes) in de haren geabsorbeerd en omgezet naar warmte energie. Deze warmte dringt diep door in de haren, tot aan de wortel (papilla).

Definitief Ontharen met laser

Hier ontstaat er een stolling van eiwitstructuren en zorgt dit er voor dat de voeding naar de haar stop wordt gezet. Hierdoor valt de haar uit en komt deze niet meer terug. In gemiddeld 6 tot 8 behandelingen kunnen we tot wel 90% van de actieve haren definitief verwijderen.

Voor welke huidskleur en haarkleur is de behandeling geschikt?

In principe is bijna ieder kleur huid en bijna iedere kleur haar is te behandelen, omdat de laser werkt met een dual-wavelength. Dit komt omdat niet alleen de kleurdeeltjes in het haar de energie uit het licht opnemen, maar ook (de)oxyhemoglobine (bloed) een chromofoor is.

Een zwarte haar op een witte huid is dus het makkelijks te behandelen. De uitzondering zijn de haren die niet of nauwelijks melanine bevatten om geschikt te zijn voor de behandeling. Dit zijn dus de witte, heel licht blonde en grijze haren. Voor deze haren zou je elektrisch ontharen kunnen overwegen.

Hoe lang duurt een behandeling?

Hoe lang een behandeling duurt hangt af van de oppervlakje van het te ontharen huidgebied.

De kop van het apparaat is 2cm2 groot en moet op ieder oppervlakte van de huid gezet worden waar haren verwijderd dienen te worden.

Een bovenlip laseren duurt ongeveer 5 minuten. Oksels laseren duurt ongeveer 10 minuten. Hele benen laseren duurt ongeveer een uur.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld hebben de meeste mensen tussen de 6 en 8 behandelingen nodig. Dit heeft te maken met het type haar en de fase waarin de individuele haren zich bevinden.

Je ziet het verschil misschien niet meteen, maar binnen twee tot drie weken na de behandeling zal veel van het behandelde haar verwijderd zijn.

Wat kost laserontharen?

De kosten voor Laserontharen hangen af van hoe groot het te behandelen huidgebied is.

Voor een overzicht van de prijzen voor laserontharing heb ik een overzicht op mijn prijslijst

Wat houdt de laserbehandeling in?

Eerst wordt er een verkoelende gel aangebracht op het de behandelen huidoppervlak. Dit is voor de geleiding van het licht en het verkoelen van de huid. Daarna wordt de kop van de Laser over het gebied geleid. Er wordt telkens een korte impuls gegeven.

Wat voelt men van de laserbehandeling?

De meeste mensen die een Laser behandeling krijgen, ervaren een lichte tinteling of kleine speldenprikjes. Dit hangt vooral af van de hoeveelheid haarzakjes die in de huid kapot gemaakt worden.

Heeft laserontharen ook bijeffecten?

Het enige wat kan gebeuren is dat de huid rood wordt of dat de huid lichtjes opzwelt. Dit voelt dan aan als een lichte irritatie. Dit is meestal al weg na 1 of 2 dagen weg. Een Aloë Vera creme kan dit verlichten.

Naast het definitief verwijderen van haren werkt de laser ook op het verbeteren van de huidstructuur. Op het moment dat de laserstraal zijn licht afgeeft ontstaat er een warmte in de huid welke zorgt voor een stimulering van collageen. Hierdoor krijgt de huid een frissere uitstraling, meer volume en een verfijndere structuur. Perfecte anti-aging behandeling dus!

Wat mag wel en niet voor en tussen behandelingen?

Tussen de behandelingen is het niet toegestaan om te epileren of te harsen. Omdat het licht van de Laser dan niet naar het haarzakje geleid kan worden. Scheren mag wel.

Daarnaast mag de huid voor een behandeling niet bloot gesteld worden aan de zon of zonnebank, omdat het effect van de laser dan sterk afneemt.

Wat moet ik als eerst doen als ik een behandeling wil? 

Wanneer je je aanmeldt voor een laserbehandeling zal je eerst een intakegesprek hebben met een opgeleide specialist om te bespreken wat je exact wilt ontharen en om te beoordelen welke behandeling met welke instellingen het beste bij jou en je haartype past.

De prijs hangt af van de wat je precies wilt definitief ontharen. Voor een aantal standaard behandelingen verwijs ik je naar mijn prijslijst, maar grotere oppervlakten doe ik met een vanaf prijs. Deze kan ik je geven na de intake.

Is deze behandeling echt voor iedereen geschikt?

Ja, bijna iedereen kan de behandeling ondergaan. Natuurlijk staat veiligheid hoog in het vaandel en behandelen we enkel personen vanaf 15 jaar (onder begeleiding van een ouder of voogd) en dien je gezond te zijn. Er wordt voorafgaand de behandeling een anamnese afgenomen om te zien of er direct behandeld kan worden. Er wordt niet of niet direct behandeld wanneer er sprake is van:

  • peacemaker/inwendige defibrillator
  • auto-immune ziekten
  • HIV/Aids
  • kanker
  • hepatitis
  • tuberculose
  • gebruik van antibiotica
  • wondjes op de te behandelen plek
  • zwangerschap
  • blootstelling aan zon/zonnebank minder dan 4 weken voor de behandeling
2012 - 2024 © Huidverzorging Anyeska van der Horst - Schoonheidssalon in Oosterhout NB
Environ Logo
Maria Galland Logo
Payot Logo
Jane Iredale Logo
Maria Galland Qui,c'est moi
Links
Home
Behandelingen
Acne
Anti-Aging
Microneedling
Merken
Prijslijst
Cadeaubon
Tips
Over
Contact
Lid van
ANBOS Branchorganisatie Schoonheidsverzorging
Branchorganisatie Schoonheidsverzorging
Adres
Huidverzorging Anyeska van der Horst
Slijperijhof 6
4902 DJ Oosterhout, NB
0162 - 420 675
Social media
Volg mij ook op de sociale media

V2023.06.29

Contact
;